De kip of het ei?

De Kromme Haan is een ei van Claudia van Ede & Margo Jungerius, oprichters van BO!NK Theater. Beiden droomden al jaren van een theater en speeltuin voor iedereen, jong & oud. Een plek waar je jezelf laat verwonderen, buiten de lijntjes mag kleuren, ideeën mag uitproberen en verbinding kan opzoeken met de mensen om je heen.

… de locatie zelf is een ei van Cultuurplatform Bunnik.

Afgelopen augustus 2020 sloegen namelijk Cultuurplatform Bunnik (CPB) en BO!NK theater de handen ineen om een locatie te creëren voor een breed cultureel aanbod. Dit werd de locatie aan de parallelweg 1c, een landelijk gelegen schuur tussen Odijk en Bunnik in. Corona sloeg toe en helaas bleef de schuur grotendeels leeg. Daarnaast werd het voor beide partijen duidelijk dat zij geen beheerfunctie ambiëren. Dankzij de Kromme Haan kunnen CPB en BO!NK theater focus behouden op hun eigen visie en aanbod.

Waarom de Kromme Haan?

Een Haan staat voor huiselijk en kleurrijk. Precies wat wij willen uitstralen. De kromme is voor ‘het kromme rijn’ gebied en ‘de haan’ omdat dit op het wapen staat van Bunnik.

Stel vandaag eens heel veel vragen. In de winkel, bij de bus, thuis. Neem niets zomaar aan, vraag door. Wees nieuwsgierig. En luister. Het levert je leuke gesprekken op en de ander een goed gevoel. Want wie vindt het niet leuk als iemand anders aandacht aan je geeft?

De Kromme Haan