Play it forward: Wesley Hooijer.

Met ‘Play it forward’ willen wij mensen inspireren om zelf meer te spelen in het leven en op het werk.  Aan het woord zijn ondernemers, kunstenaars, levensgenieters, huismussen en dromers met één gemeenschappelijkheid; zij SPELEN. Het zijn de mensen die met een huppel door het leven lijken te gaan. Passie maar ook makkelijk hun kwetsbaarheid tonen. Spelen kan groots zijn maar ook heel klein. Je leest de avonturen, het faalplezier, de groei en ze sluiten allemaal af met één gouden tip voor jou. Want spelen is écht de oplossing tot meer zelfliefde, plezier, creativiteit en ontspanning.

Play it forward.  

Aan het woord is Wesley Hooijer (37 jaar). Na grondig zelfonderzoek is hij geworden wie hij is vandaag. Zichzelf. Spel heeft hem hierbij geholpen en hij gebruikt nu een speelse mindset in alle facetten van zijn leven. Wesley is coach / Mentor / Sparringpartner voor levens en businessvraagstukken. Samen met zijn partner is hij momenteel in Spanje een B&B met Business Retreats aan het bouwen.


“Ik sta voor groei. Groei van de mens maar ook voor groei als ondernemer en onderneming. Mijn missie is om vastgelopen wielen weer in beweging te krijgen zodat er levensenergie ontstaat en mensen doen wat zij willen en wat bij hen past. Durf jouw Unieke waarde te ontdekken, te zien en te uiten. Deze ontdekking doe ik met mijn klanten volledig vanuit ontspanning en met creativiteit. Geen standaard plan maar alles afgestemd op de persoon en/of onderneming en het vraagstuk.

Een oude wens in vervulling

Voor mij begon het spelen na een Burn-out 6 jaar geleden. Het mijzelf meer laten zien was de opdracht. Deze opdracht heb ik vastgepakt door een oude wens in vervulling te laten gaan: theaterlessen volgen. Iets wat ik nooit durfde vanwege mijn onzekerheid. Vóór mijn burnout zat ik in een ‘hokje’ en uit dat hokje wilde ik stappen. Door middel van zelf onderzoek en de stap naar theater kwam ik bij het spelen terecht.

Zelfvertrouwen, losser en creatiever

Spelen heeft mij meer zelfvertrouwen opgeleverd en laten zien dat het goed is wie je bent. Dat niets te gek is en alles dus kan en mag. Daarnaast maakt het spelen je losser en creatiever. Iets wat je mee kan nemen in het dagelijkse werk. Het lijkt er soms op dat het spelen onderschat wordt maar door juist iets anders te doen zal je bemerken dat je verder kan met hetgeen waarmee je verder wilt.

In mijn dagelijkse leven komt spelen vooral tot uiting door af en toe heerlijk keihard de muziek aan te zetten en gewoon los te gaan in mijn huis. Daarnaast door dingen te proberen. Het leven is één grote probeersel, we doen allemaal maar wat ons het beste lijkt. Kortom, proberen en gewoon lekker spelen. Je ziet vanzelf wat het je wel of niet brengt, toch?

Wennen voor klanten

In mijn werk gebruik ik het spelen ook. Dit met name door geen vast programma te hebben met mijn klanten en ook geen vaste opdrachten. Ik werk vanuit mijn intuïtie en gebruik de nodige tools die ik ingegeven krijg tijdens een gesprek met een klant. Vaak hoor ik dat dit wennen is voor de klant. Ze zijn gewend aan vaste patronen en lijnen. Ze verwachten dit ook van mij. Maar juist door het anders te doen ontdekken zij veel meer van zichzelf en merken zij hoe persoonlijk de coaching is. Ik ben van mening dat vanuit ontspanning (dus meer spelen, proberen en aftasten) er creativiteit ontstaat. En deze creativiteit leidt weer tot succesvol ondernemerschap en het doen van wat jij écht wilt.

Ik merk dat ik creatiever wordt door zelf te spelen en te proberen. Ik krijg er nieuwe inzichten van en het inspireert mij vaak naderhand. Het onttrekt mij uit de dagelijkse sleur. Maar wanneer de energie er niet is kom ik niet tot de creativiteit van spelen. Ik los dit op door meer rust momenten in te bouwen voor mijzelf. Meditatie, wandelen etc. Dat zijn voor mij de methoden om weer tot meer spelen te komen.

Als kind speelde ik vele rollen

Als kind speelde ik vaak vele rollen. Vaak deed ik bevallingen na die destijds op televisie waren 😉 en ik vond het leuk om mijn zus een beetje bang te maken door tijdens het afwassen ineens te vallen. Niet erg leuk maar dat mensen een beetje schrikken zat toch stiekem wel in mij. In het dagelijkse leven speelt dit nu minder eerlijk gezegd. Wellicht houd ik mijzelf toch nog een beetje in?

De Gouden Play it forward tip:

Wees wie je bent. En ben je hier niet zeker van? Ga dan het onderzoek aan. Het leven is te kort om niet jezelf te zijn. Het leven is één groot spel waar jij de hoofdrol in mag spelen. Dat wil je niet missen toch?”.

Wesley volgen?

www.faceyourchallenge.nl / Instagram

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De Kromme Haan